Close

11/10/2021

Červenec na Baltu

Červenec na Baltu
Covidová doba velkému dalekému cestování nepřeje ,a tak jsme vyrazili „za humna“ do Polska na Balt. Nabalení do poledního centimetru (čtyři dospělí, čtyři kola a dva psi). Cesta proběhla bez problémů. Cestou k moři jsme zvolili variantu na Wroclaw, Poznaň, Slupsk a Rowy. Stání u benzínek v Polsku jsou pro Čecha jako z jiného světa, spousta piknikových altánků, oplocená zeleň, venčení psů bez problémů. Proč to u nás taky nejde?
První týden jsme pobývali ve vesničce Rowy v domečku s oplocenou zahradou a velkou terasou. Rowy se nachází na hranici Sloviňského národního parku (psi tam nesmí). K moři na psí pláž to bylo necelé 2 km přes duny porostlé nádherným borovicovým lesem. Každý den jsme mohli vyrazit jinou cestou. Moře bylo perfektní a Chalva s Frodem si konečně řádně zaplavali. Byla jsem mile překvapená, jak dobře si poradili i s velkými vlnami a provozem na psí pláži.
Druhý týden jsme byli v Sasinu. Opět jsme bydleli v domečku s oplocenou zahradou. K moři jsme jezdili na kole 6 km, Chalvinka a Frodík si alespoň natrénovali běh u kola. Zdejší divoké pláže jsou nádherné.

11/10/2021