Close

16/05/2023

Štěňátka vrhu I v nových domovech

Zas to nějak rychle uteklo. Najednou je tu očkování, tetování, čipování a kontrola vrhu a dva měsíce se skulí jako chvilka. A už se musíte loučit s těmi chlupatými štěstíčky a doufáte, že jste jim vybrali ty nejlepší domovy. Skvělý domov nalezla i volná štěňátka Irisha a indigo. 

Jako první nás opustila Irishka, která zaplní místo po Ellize Debbie Ann, která předčasně odešla za duhový most. Už svým příchodem rozjasnila smutná srdíčka po odchodu milované Ellizy, srdíčka dětská i dospělácká. 

V pátek 1.7. pak odcestovali rozdávat radost do nových příbytků Imperial, Iggy a Ironek. 

Imperial zaplní místo po Imperiálovi Gasko.Prim, který odešel v lednu. Ve svém domově se zabydlel velice rychle a již tam vládne pevnou psí packou. Nelze jinak, když je to čertík v psím těle, zcela bezprostřední, povahově zcela vyrovnaný pes, kterého snad nic nevyvede z míry …snad jen prázdná miska. 

Iggy odcestovala do Zábřehu na Moravě a její rodina si pořídila hovawarta poprvé, ale zkušenosti s velkými plemeny má. Iggy je naše srdcové štěňátko, neskutečně vnímavá psí duše, která se fixovala na člověka hned, jak rozlepila očka. Věřím, že bude rozdávat jen radost celé rodině 

Ironek to má do své rodné boudy (pokud nepočítáme Islu, která zůstává doma) neblíže. Iron také zaplní místo po náhle zemřelé hovawartce Bellince ( Anabell  Moravia Nobilis).Tento plavý mazlivý medvídek je velmi akční, hravý, učenlivý a bezprostřední a rozdával radost a štěstí budoucím majitelům už během svého pobytu u nás, Vzhledem k tomu, že bydlíme blízko, budoucí majitelé jej chodili pravidelně opečovávat.

Indigo s námi zůstal do začátku srpna. Těší se z něj rodina v Poznani. Indigo je typický hovík se všemi plusy i mínusy. Už nyní hlídá vchod do domu a je spíše klidné povahy. Nemá moc rád změny, má rád svůj klid a potřebuje na vše čas. Pak z něj září štěstí, že překonal sám, sebe. Jsem nakonec ráda, že se jsme se mu mohli ještě měsíc intenzivně věnovat, vzhledem k tomu, že šel do rodiny, kde hovawarta ještě neměli.

Isla je druhý čertík v psím kožichu po Imperiálovi. Je to bezprostřední, akční, hravá, vnímavá fenka, která nemá s ničím a nikým problém. Isla zůstává doma.  

16/05/2023